Welkom bij checkjekamer! Hier vindt je verschillende vragenlijsten die je kunt invullen om je kamer (of woning) op verschillende aspecten te controleren. Vermoed je dat je teveel huur betaalt? Doe dan de huurcheck om te kijken of dit klopt. Ben je benieuwd naar de brandveiligheid in jouw huis? De brandveiligheidcheck geeft je een goede indicatie hoe het ervoor staat. Om je huurkosten te compenseren bestaat er huurtoeslag, dus check ook meteen of je hiervoor in aanmerking komt!

Huurprijs

Check hier of je huur te hoog is

Iedere maand betaal je een behoorlijk bedrag voor je kamer of woning, maar weet je eigenlijk wel hoeveel je eigenlijk wettelijk zou moeten betalen? Veel verhuurders vragen veel te veel huur voor een kamer of woning, terwijl dat helemaal niet mag! Doe hier de check om te zien hoeveel jij iedere maand zou kunnen overhouden.
vorige

Let op! Bij de huurprijscheck wordt onderscheid gemaakt tussen zelfstandige en onzelfstandige woonruimte. Als je woning een eigen toegang, een eigen keuken en een eigen toilet heeft moet je de check voor zelfstandige woonruimte doorlopen om er achter te komen of je de juiste huur betaald. Woon je met anderen in een huis of deel je voorzieningen in je huis, doe dan de check voor onzelfstandige woonruimte.

Zelfstandig

Check hier je kamer als je in zelfstandige woonruimte woont


Onzelfstandig

Check hier je kamer als je in onzelfstandige woonruimte woont

Huurtoeslag

Check hier of je recht hebt op huurtoeslag

Huurtoeslag (ook wel huursubsidie genoemd) is een compensatie van je maandelijkse huurkosten, die je kunt aanvragen bij de Belastingdienst. Of je hiervoor in aanmerking komt en hoeveel dit bedrag precies is, is afhankelijk van verschillende factoren die je hier kunt checken. Er zijn overigens veel uitzonderingsgevallen dus kijk voor specifieke situaties op de site van de belastingdienst. Voor meer algemene informatie over huurtoeslag kun je hier terecht.

Brandveiligheid

Check hier de brandveiligheid van je kamer

De brandveiligheid is er in veel studentenhuizen slecht aan toe. Vluchtwegen staan vol met fietsen, matrassen en kratten, terwijl dit grote obstakels kunnen zijn wanneer jij door de rook kruipend je huis moet verlaten! Doe dus nu de check! Klik hier als je meer informatie wilt over brandveiligheid.